Kuvittele miltä haluat näyttää juhlapäivänäsi. Mitä unelmiesi hääpuku saa sinut tuntemaan? Oletko rento boho-morsian vai klassinen kaunotar? Onko tyylisi enemmän romanttisia kukkia vai selkeitä linjoja? Arvostatko mukavuutta, ylellisiä materiaaleja tai puvun jatkokäyttö mahdollisuuksia? 

Unelmiesi puvun tulee ennen kaikkea tuntua sinulta itseltäsi.

Mittatilauspuku suunnitellaan ja valmistetaan juuri sinulle, vain mielikuvitus on rajana millainen unelmien pukusi on. Lehdet, messut ja netti pursuavat ideoita, niistä kannattaa poimia suosikkisi sen perusteella mikä tuntuu omimmalta. Kun tulet suunnittelutapaamiseen, ota kaikki ideakuvasi mukaan. Kuvia ei voi koskaan olla liikaa! Tunnetko hukkuvasi hääpukujen valtavaan tyylikirjoon? Ei hätää, mieti mistä et pidä. Se on hyvä lähtökohta suunnittelulle, vaikka kuulostaakin hassulta. Sitä kautta usein se kultainen lanka löytyy. Suunnittelutapaamiseen kannattaa varata aikaa noin tunti ja makutuomarit ovat tervetulleita mukaan. Ajanvaraukseen pääset täältä.

Kuulen usein kysymyksen: ”Ei kai minun täydy lähteä kangaskauppaan, en tiedä kankaista mitään!” Ei täydy, jollet halua. Kaikki pukuun tarvittavat materiaalit löytyvät meiltä. Kaksi asiaa on syytä kuitenkin miettiä: puvun väri ja budjetti. Näiden ja puvun mallin perusteella osaan suositella sopivia kangaslaatuja. Tilauskangasvalikoimasta valitsemme pukuusi materiaalit. Myös erilaisia koriste-elementtejä on valmiina nähtävillä.

 

Se mitä hääpuvun alle puetaan on melkein yhtä tärkeää kuin puku itse. Pukuun sopivat alusvaatteet ja alushame kannattaa ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Aarian valikoimista löytyy erilaisia rintaliivejä ja silikoniliivejä jotka on nimenomaisesti suunniteltu hääpukuja silmälläpitäen. Myös alushame on syytä ottaa huomioon alusta lähtien. Vanteella vai ilman? Se riippuu pukusi mallista ja omista mieltymyksestäsi, sovituksissa pääset kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. Alusvaatteisiin ja alushameisiin pääset tutustumaan myös verkkokaupassamme.

  
Wonderbra’n olkaimettomat liivit ovat suosittu vaihtoehto hääpuvun alle. Alushamevalikoimasta löytyy sopiva jokaisen puvun alle. Kuvat Poirier.

Häälook voidaan täydentää monenlaisilla asusteilla – hunnulla, hiuskoristeilla, laukulla, pitsibolerolla jne. Asusteiden valtavasta kirjosta kannattaa valita ne osat jotka täydentävät pukusi tyyliä ja tuntuvat sinulle luontevilta. Kannattaa avoimin mielin kokeilla erilaisia asustevaihtoehtoja puvun kanssa, näin hahmotat helposti millaisen tyylin haluat. Aarian valikoimasta löytyy valmiita asusteita, pääosin käsintehtyjä uniikkeja tuotteita. Asusteet voidaan myös valmistaa toiveidesi mukaan, jolloin saat taatusti yksilöllisiä tuotteita jotka sopivat pukuusi täydellisesti.

 

  
Käsinvalmistettu hiuskampa Ateljee Aarian mallistosta. Kuva Miso Macura.

Puvun valmistumiseen tarvitaan mallista riippuen 2-3 sovitusta. Jo ensimmäiseen sovitukseen kannattaa ottaa mukaan oikeat alusvaatteet ja kengät. Halutessasi voit valokuvata sovituksia omaan käyttöösi.

 

   
Kaksiosainen hääpuku Ateljee Aarian hääpukumallistosta.

Kun tulet hakemaan pukua, sitä sovitetaan vielä kerran ja varmistutaan että kaikki on kunnossa. Valmiille puvulle saat mukaan pukupussin ja hoito-ohjeet.

Mittatilaushääpuvusta maksetaan varausmaksu kun puvun tilaus tehdään. Varausmaksu on 35% puvun kokonaishinnasta ja se hyvitetään loppusummasta. Loppusumma maksetaan noudettaessa, tai halutessasi voit maksaa puvun korottomasti osissa teettämisen aikana. Maksuvälineinä ovat kortit tai käteinen, osissa maksavalle myös lasku.

Haluatko tietää lisää mittatilauspuvun teettämisestä? Ota yhteyttä niin vastaan mielelläni kysymyksiisi.