Mittatilaushääpuku

Mittatilaushääpuku on uniikki, sinun näköisesi puku. Sinulla voi olla valmis visio mielessäsi tai kaupan rekistä ei vain tunnu löytyvän täydellistä pukua, silloin kannattaa miettiä hääpuvun teettämistä.

Ateljee Aariassa hääpuvut syntyvät suunnittelija/ompelija Terhi Löfmanin käsissä. Sunnittelijana tehtäväni on luoda toiveittesi pohjalta kaunis kokonaisuus joka istuu vartalollesi. Hääpuvuissa rakastan keveyttä ja kauniisti liikkuvia kankaita. Haluan tehdä pukuja missä on helppo olla ja juhlia. 

Inspiroidu

Kun tilaat uniikin puvun, et näe valmista pukua heti ylläsi. Siksi onkin hyvä fiilistellä hääpukuja joko myymälässämme tai muualla. Sovittamalla saat kuvaa millainen tyyli sopii sinulle. Ideakuvia kannattaa kerätä matkan varrella.

Tilausaika

Mittatilauspuvun suunnittelua ei voi aloittaa koskaan liian aikaisin. Jos häät ovat kesällä, kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja aloittaa suunnittelu n. 6-8kk ennen häitä. Koska valmistan kaikki puvut itse, tilauskalenteri on rajallinen ja täyttyy yleensä kesän osalta ensin. Puvun ompeluprosessiin kuluu n. 4kk. Sesongin ulkopuolella loka-maaliskuussa, voi puku syntyä nopeallakin aikataululla.

Hinnoittelu

Mittatilaushääpukujen hinnat vaihtelevat paljon mallin, kankaiden ja yksityiskohtien mukaan. Tässä muutamia hinta esimerkkejä erilaisista puku tyypeistä, hinnat sisältävät materiaalit.

Lyhythelmainen puku pitsiyläosalla 900-1300€

Kapealinjainen sifonki, satiini tai kreppipuku (ei pitsiä) 1200-1500€

Kapea linjainen puku pitsiyläosalla 1400-1900€

A-linjainen runsashelmainen puku pitsiyläosalla 1800-2500€

Kokopitsinen kapealinjainen puku laahuksella alk.2000€

Mittatilaushääpuvun tilaaminen

1. Lähetä tarjouspyyntö

Kun mietit hääpuvun teettämistä, voit lähettää minulle tarjouspyynnön. Kuvaile millaista pukua olet ajatellut ja liitä ideakuvia mukaan. Kerro myös hääpäiväsi ja mahdollinen budjettisi. Tarjous on aina suuntaa antava, tarkan hinnan pystyn laskemaan kun tulet käymään suunnittelutapaamisessa.

2. Varaa suunnittelutapaaminen

Paras keino puvun suunnitteluun ja hinnan laskemiseen on suunnittelutapaaminen, missä voimme kasvokkain pohtia pukusi mallia ja fiilistellä kankaita. Kaikki pukuun tarvittavat materiaalit tulevat kauttani. Suunnittelukerralla pystyn laskemaan puvullesi tarkan hinnan. Tapaamisessa voit myös sovittaa Aarian malliston pukuja suunnittelun apuna. Suunnittelukerta on maksuton, eikä sido tilaukseen. Voit siis huoletta pohtia rauhassa puvun tilaamista.

3. Tilauksen tekeminen

Kun olet valmis tekemään päätöksen ja tilaamaan puvun, laita minulle viestiä. Varaan sitten työaikaa kalenteristani pukusi ompeluun. Tässä kohden sovimme puvun valmistumisen ja sovitusten aikataulusta. Pukutilauksesta maksetaan varausmaksu, joka on 1/3 puvun kokonaishinnasta. Toinen osa hinnasta tulee maksuun toisessa sovituksessa ja loppuosa puvun noutokerralla.

4. Mittojen otto

Kun puvun ompelun aloitus lähenee, otan sinusta mitat pukua varten. Tällöin on hyvä myös olla tieto kuinka korkeita korkoja aikoo puvun kanssa käyttää.

5. Sovitukset

Pukua sovitetaan ompelun aikana 2-3 kertaa, mallista riippuen. Sovituksissa pääset vaikuttamaan kaikkiin puvun yksityiskohtiin. Sovituksissa kannattaa rohkeasti kysyä kaikki mietityttävät asiat, tyhmiä kysymyksiä ei ole. Sovituksiin on tärkeä ottaa mukaan ne alusvaatteet ja kengät mitä puvun kanssa aikoo käyttää. Etenkin rintaliivit ja muokkaavat alusvaatteet on hyvä olla alusta asti oikeat, sillä ne vaikuttavat puvun istuvuuteen oleellisesti. Puvun kanssa käytettävät alushameet löytyvät meiltä.

Sovituksiin voit ottaa makutuomareita mukaan ja sovituksia voi kuvata omaan käyttöön.

6. Puku on valmis

Kun pukusi on valmis, sovitetaan sitä vielä kerran niin varmistutaan että kaikki on kunnossa. Saat pukusi mukaan pukupussin sekä kirjalliset hoito-ohjeet. Puvun loppusumma maksetaan noudettaessa. 

Oletko valmis aloittamaan unelmiesi hääpuvun suunnittelun?

Kerää ideakuvasi ja lähetä tarjouspyyntö! Voit käyttää yhteydenottolomaketta tai lähettää sähköpostia info@ateljeeaaria.fi

Tule käymään, suunnitellaan yhdessä hääpukusi!

Varaa suunnittelutapaaminen! Suunnittelua ei voi aloittaa koskaan liian aikaisin :) Tapaaminen on maksuton eikä sido tilaukseen.