Mittatilaushääpuku

Mittatilaushääpuku on uniikki, sinun näköisesi puku. Sinulla voi olla valmis visio mielessäsi tai kaupan rekistä ei vain tunnu löytyvän täydellistä pukua, silloin kannattaa miettiä hääpuvun teettämistä. Mittatilauspuku suunnitellaan yhdessä ja sovituksissä pääset näkemään ja vaikuttamaan miten puku muotoutuu sinun unelmiesi puvuksi.

Mittatilauspuvun suunnittelua ei voi aloittaa koskaan liian aikaisin. Jos häät ovat kesällä, kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja aloittaa suunnittelu n. 6kk ennen häitä. Koska valmistan kaikki puvut itse, tilauskalenteri on rajallinen ja täyttyy yleensä kesän osalta ensin. Puvun ompeluprosessiin kuluu n. 4kk. Sesongin ulkopuolella loka-maaliskuussa, voi puku syntyä nopeallakin aikataululla.

Mittatilaushääpukujen hinnat vaihtelevat paljon mallin, kankaiden ja yksityiskohtien mukaan. Tässä muutamia hinta esimerkkejä erilaisista puku tyypeistä, hinnat sisältävät materiaalit.

Lyhythelmainen puku pitsiyläosalla 900-1300€

Kapealinjainen sifonki tai kreppipuku (ei pitsiä) 1200-1500€

Kapea linjainen puku pitsiyläosalla 1400-1900€

A-linjainen runsashelmainen puku pitsiyläosalla 1800-2500€

Kokopitsinen merenneitolinjainen puku laahuksella alk.2000€


Mittatilaushääpuvun tilaaminen

 

1. Lähetä tarjouspyyntö

Kun harkitset hääpuvun teettämistä, voit lähettää minulle tarjouspyynnön. Kuvaile millaista pukua olet ajatellut ja jos sinulla on ideakuvia liitä ne mukaan. Kerro myös hääpäiväsi ja mahdollinen budjettisi. Tarjous on aina suuntaa antava hinta. Hintaan vaikuttavat mm. kankaiden valinta ja menekki, joten tarkan hinnan pystyn laskemaan kun tulet käymään suunnittelutapaamisessa.

Tarjouspyynnön lähettämiseen voit käyttää ota yhteyttä -sivun lomaketta tai jos sinulla on paljon liitetiedostoja niin laita viesti suoraan info(at)ateljeeaaria.fi.

 

2. Varaa suunnittelutapaaminen

Paras keino puvun suunnitteluun ja hinnan laskemiseen on suunnittelutapaaminen, missä voimme kasvokkain pohtia pukusi mallia ja fiilistellä kankaita. Kaikki pukuun tarvittavat materiaalit tulevat kauttani. Tapaamisessa saat myös vinkit sopivasta puvusta vartalotyypillesi, alusvaatteiden ja alushameen mallista jne. Suunnittelukerralla pystyn laskemaan puvullesi tarkan hinnan. Suunnittelutapaamisessa on hyvä tilaisuus tutustua ja sovittaa Aaria Bridal Collection pukuja inspiraation antamiseksi. Suunnittelukerta on maksuton, eikä sido tilaukseen. Voit siis huoletta pohtia rauhassa puvun tilaamista.

 

3. Tilauksen tekeminen

Kun olet valmis tekemään päätöksen ja tilaamaan mittatilauspuvun, laita minulle viestiä. Varaan sitten työaikaa kalenteristani pukusi ompeluun. Tässä kohden sovimme aikataulusta ja mahdollisesta kankaiden tilauksesta. Pukutilauksesta maksetaan varausmaksu, joka on 1/3 puvun kokonaishinnasta. Toinen osa hinnasta tulee maksuun toisessa sovituksessa ja loppuosa puvun noutokerralla.

 

4. Mittojen otto

Kun puvun ompelun aloitus lähenee, otan sinusta mitat pukua varten. Tällöin on hyvä myös olla tieto kuinka korkeita korkoja aikoo puvun kanssa käyttää.

 

5. Sovitukset

Pukua sovitetaan ompelun aikana 2-3 kertaa, mallista riippuen. Sovituksissa pääset vaikuttamaan kaikkiin puvun yksityiskohtiin. Sovituksissa kannattaa rohkeasti kysyä kaikki mietityttävät asiat, tyhmiä kysymyksiä ei ole. Sovituksiin on tärkeä ottaa mukaan ne alusvaatteet ja kengät mitä puvun kanssa aikoo käyttää. Etenkin rintaliivit ja muokkaavat alusvaatteet on hyvä olla alusta asti oikeat, sillä ne vaikuttavat puvun istuvuuteen oleellisesti. Puvun kanssa käytettävät alushameet löytyvät meiltä.

Sovituksiin voit ottaa makutuomareita mukaan ja sovituksia voi kuvata omaan käyttöön.

 

6. Puku on valmis

Kun pukusi on valmis, sovitetaan sitä vielä kerran niin varmistutaan että kaikki on kunnossa. Saat pukusi mukaan pukupussin sekä kirjalliset hoito-ohjeet. Puvun loppusumma maksetaan noudettaessa. Maksutapoina ovat kortit tai lasku.

 

Jos sinulle heräsi kysymyksiä mittatilaushääpuvun teettämisestä, ota yhteyttä niin vastailen mielelläni.

Oletko valmis aloittamaan unelmiesi puvun suunnittelun? Varaa suunnittelutapaaminen ajanvaraus sivulta.