Uniikki mittatilauspuku - arkistojen helmiä

Uniikki mittatilauspuku - arkistojen helmiä

2020 on ollut haastava vuosi, mutta se on saanut ainakin minut (ja toivottavasti myös sinut) palaamaan perusasioiden äärelle. Vaikka etätyöt, karanteenit ja hääsuunnitelmien alituinen muuttumien raastaa hermoja, on koronavuosi tehnyt pienistä asioista tärkeämpiä. Netflix & chill-treffit kotisohvalla on oikeasti ihan kivaa, olet ehkä löytänyt uuden ulkoilureitin ja kokeillut keittiössä uutta reseptiä. Niin, ja häät kymmenellä vieraalla voivat olla ihan yhtä merkitykselliset kuin isommat pippalot. Kun olosuhteet pakottavat karsimaan kaikkea (myös sitä turhaa), jäljelle jäävät tärkeimmät, perhe ja rakkaus. Siinähän se hääjuhlan ydin on.

Koska koronavuosi on pakottanut meidät juhlimaan pienemmin, ovat ajatukset hääpuvustakin muuttuneet. Trendit suosivat yksinkertaisempia malleja, joka antaa puvun jatkokäytölle hyvät mahdollisuudet. Myös kaksiosaisuus ja muunneltavuus ovat yleisiä teemoja. Jos ensin juhlitaan pienesti ja tulevaisuudessa järjestetään kunnon bileet, miten sama puku voi muuntua useaan juhlaan. Hei, pääset mahdollisesti käyttämään hääpukuasi useamman kerran!

Yksilöllisyys tulee puvuissa vielä enemmän esille. Puvulla on tarina, esimerkiksi käytetään perintöpukua, josta muokataan uuden mallinen. Tai puvun yksityiskohdat kertovat sinulle jotain merkityksellistä.

Koska tänä vuonna minullakin on ollut aikaa kotoilla normaalia enemmän, olen selaillut paljon kuva arkistojani. Miten paljon ihania pukuja olen saanut toteuttaa! Tässä hieman arkistojen helmiä :) Näistä puvuista huomaa miten monenlainen hääpuku voi olla, jokainen täysin uniikki ja kantajansa näköinen. Ja kaikilla on oma tarinansa.


Tämä pukuhelmi on jo useamman vuoden takaa, mutta edelleen ajankohtainen malliltaan. Olin hääpuku-urani alkutaipaleella ja tämä oli ensimmäisiä suuritöisempiä pukuja mitä tein. Muistelen tätä edelleen rakkaudella :) 


Vintage henkistä pitsiä ja kerroksellinen kapea helma, tämäkin useamman vuoden takainen puku näyttää edelleen ihanalta! Tätä pitsiä saa edelleen ja toivonkin että pääsen käyttämään sitä vielä uudelleen.


Pitsiyläosa ja linjakas yksinkertainen helma, siinä on resepti klassisen kauniiseen pukuun. Yllä olevissa puvuissa on sama kevyesti merenneitolinjainen helma, mutta erilainen yläosa. Pitsin valinnalla on suuri merkitys puvun henkeen, kuten näistäkin puvuista huomaa.


Pitseistä puheen ollen, rakastan pitsiä!!! Voimakaskuvioiset pitsit luovat ihanaa tunnelmaa. Näissä puvuissa pitsi on paksumpaa ja kuviointi erottuu selvästi. Minulle nämä tuovat mieleen kesän ja puutarhan kukat. 


Sitten aivan toisenlaiseen tunnelmaan. Pelkistetty linjakas puku on tehnyt paluuta häätrendeihin jo pari vuotta. Kauniisti laskeutuva kangas pääsee oikeuksiinsa yksinkertaisessa mallissa. Vasemman puoleinen puku polyesteri kreppiä ja oikeanpuoleinen mattapintaista silkkiä. 


Boho on mukana häätrendeissä edelleen. Vasemman puoleinen puku muutaman vuoden takaa, malliltaan rento mekko lasketulla vyötärölinjalla. Oikealla uudempi boho henkinen puku, jossa puvun selkä on tehty vintage pitsinauhoista. Tämä puku antoi inspiraation Heirloom mallistolle, jossa käytin virkattuja lakananpitsejä.


Jokainen uniikkipuku on kantajansa näköinen, mutta jotkin morsiamet ja tarinat jäävät erityisesti mieleen. Vasemman puoleiseen pukuun käytettiin pohjalle morsiamen äidin hääpuvun pitsejä. Ne eivät  aivan kuvassa näy uuden pitsin alta (livenä paremmin), mutta ajatus sukupolvista ja muistojen kerroksellisuudesta on tässä puvussa vahvasti läsnä. Oikean puoleinen puku puolestaan oli aivan kantajalleen sopiva, persoonallinen, rento, leikkisä. Tämän puvun tekemisestä jäi kivoja muistoja.


Jokainen mittatilauksena valmistettu hääpuku on uniikki ja erilainen. Usein minulta kysytään mitkä ovat erikoisimpia tai erilaisimpia hääpukuja mitä olen tehnyt. Tässäpä yksi niistä. Kuva ei jälleen anna oikeutta kankaalle, hopeanharmaalla verkkopohjalla on kirkkaita lasihelmiä tiheänä pintana. Pinta kimaltelee upeasti, mutta kuitenkin hillitysti. Pohjalla oleva valkoinen kangas tuo väriin raikkautta. Omasta mielestäni tässä puvussa on sellaista kylmät väreet aiheuttavaa "punainen matto"-eleganssia. Muistan kyllä ommellessani kiroilleeni muutaman kerran helmipintaista kangasta, mutta lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen.


Persoonallisista hääpuvuista puheen ollen täytyy nostaa esille ihanan Iiran puku. Iira halusi pukuunsa värikkäitä elementtejä ja mukaan ehdottomasti häiden teemavärin oranssin. Sopivaa pitsiä kun ei valmiina löytynyt, päädyin värjäämään puuvillapitsiä sateenkaaren väreihin :) Tämä oli minulle samalla sukellus pitsin värjäyksen maailmaan, jota en ollut ennen tätä kokeillut (en kyllä tajua miksi...värjäys on kivaa!) Iiran häistä ja puvusta voit lukea lisää Iiran blogissa Jotain Keltaista http://keltainenrakkaus.blogspot.com/ Kuva Valo Films.

Mitä ihania muistoja! Kiitos kaikille asiakkailleni, olette parhaita!

Toivottavasti sinä sait inspiraatiota mitä kaikkea hääpuku voi olla. Ennen kaikkea sen pitää näyttää ja tuntua sinulta :)

Uusi vuosi on ihan nurkan takana, se tuo varmasti mukanaan uusia kauniita pukuja ja onnellisia hetkiä. Hyvää Uutta Vuotta Sinulle! Pidetään lippu korkealla ja hääunelmat elossa :)
Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.