Facebook
Instagram

Vintagehääpuvut muodonmuutoksessa

Viime kesänä sain ilokseni muokata useamman vintage hääpuvun. Jokaisen puvun tarina on uniikki ja on ollut ilo kuunnella mitä vaiheita puvun elämässä on ollut ja montako morsianta on siinä alttarille astellut. Ajattelin esitellä muutamia näistä kaunottarista, jos ne antaisivat sinulle inspiraatiota vintage puvun käyttöön.

 

 

 

Melkein itku meinasi päästä kun näin tämän kaunottaren ensimmäisen kerran. Miten upea pitsi! Puku oli todella hyvin säilynyt ja kaipasi vain pientä paikkailua. Tälle puvulle ei varsinaista mallinmuutosta tehty, pääntietä avarrettiin vain hiukan ja yläosan kimono leikkausta muotoiltiin hieman istuvammaksi. Pukuun tehtiin uusi aluspuku silkistä.

 

 

Tämä vintage puku oli löytynyt Tukholmalaisesta vintage vaateliikkeestä. Puvun pitsi oli lehtikuvioinen ja täydellisen sopiva boho-henkiseen tyyliin. Puvun pääntie avarrettiin modernisti avoimeksi selästä ja tehtiin perus istuvuuden korjaukset. Puvun mukana ei ollut aluspukua, joten sellainen tehtiin silkistä.

 

 

Tässä lyhythelmaisessa pitsipuvussa oli myös aivan ihana kukkakuvoitu pitsi. Alkuperäisessä mallissa oli pieni pyöreä pääntie pitsikauluksineen, mutta se poistettiin ja malli avarrettiin edestä vene pääntieksi ja takaa v-malliseksi. Helman malli ei muuttunut alkuperäisestä ja pituuskin oli juuri sopiva. Myös tämä puku sai uuden aluspuvun, silkin pehmeä ivory sävy toimii niin hyvin vintage pitsien kanssa.

 

 

Viimeinen kaunotar onkin jo parin kesän takaa, mutta huomasin etten ollut näyttänyt tästä kuvia aiemmin. Kerrankin muistin ottaa kunnon before-after kuvat, yleensä before kuvan ottaminen unohtuu kun innoissaan alkaa tehdä muutoksia. Tämä puku onkin hieman edellisiä uudempaa vuosikertaa ja kaupasta ostettu. Aivan, kuulostaa hassulta nykypäivään verrattuna, missä me ompelijat olemme nykyisin vähemmistö hääpukujen valmistajina. Puvun materiaali oli brodeerattua sifonkia. Tästä morsian toivoi boho-henkistä versiota, jossa olisi kellomaiset off-shoulder hihat. Kuva ei anna oikeutta hihoille, kun nukeltani puuttuu kädet! Lopputulos oli ihanan keveä ja rento. Mekon aluperäistä helmaa kavennettiin hieman, mutta kerroksellinen lookki sopi tyyliin täydellisesti.

 

Jos sinun, äitisi tai mummosi kaapista löytyy tällainen vanha kaunotar, niin pohdi voisitko sinä antaa puvulle uuden elämän omana hääpukunasi. Vintage pukuja voi muokata vain vähän tai pistää koko puku uusiksi. Tärkeintä on pukuun liittyvä tarina joka kulkee sen mukana.

Vastaa