Facebook
Instagram

Pukutarina: Äidiltä tyttärelle – vanhan hääpuvun uusi elämä

Noin vuosi sitten Aariassa vieraili valloittavan ihana äiti-tytär kaksikko hääpuvun suunnittelutapaamisessa. Mukanaan he toivat äidin vanhan hääpuvun, jota oli tarkoitus hyödyntää tyttären hääpuvussa. Morsiamen mallitoiveet kuunneltuani oli selvää että vanha puku purettaisiin alkutekijöihinsä ja hyödynnettäisiin vain kankaana. Suunnitelma sai äidin ja tyttären suostumuksen ja niin lähdettiin toteuttamaan tätä erityistä unelmien hääpukua.


Morsiamen toiveissa oli kevyesti merenneitomallinen korsettipuku, jossa olisi pitsiolkaimet. Laahuksellinen helma rakentuisi tyllikerroksista ja yläosassa olisi pitsiä lantiolle asti. Miten vanha puku sitten saataisiin mukaan?

Äidin puvussa oli hihoissa ja yläosassa käytetty pitsinauhaa, joka nyt purettaisiin irti. Pitsinauhasta sommiteltaisiin ”raitoja” uuden puvun yläosaan. Pukuun oli valittu helmikirjottua kukkapitsiä joka sommiteltaisiin yläosaan niin että vanhat pitsit pilkottaisivat sen alta. Vanhaa siis alla ja päällä uutta, hauskaa kerroksellisuutta jossa voi nähdä myös tunteikkaampia merkityksiä.

Ensimmäisten sovituksien jälkeen alkoivat pitsit muotoutua lopulliseen malliinsa. Puvun väri on vaalea ivory, ja vanhat pitsit ovat hieman sitä vaaleampia. Väriero ei haitannut ollenkaan vaan se toi vanhat pitsit juuri sopivasti esille uusien pitsikukkien alta.

Kuvat eivät tässä kohdin tee oikeutta pitseille, livenä pitsikerrokset erottuivat selvemmin. Puvun viimeisteli satiinivyö ja kaunis napitus.

 

Kokonaisuuden viimeisteli yksinkertainen lantiomittainen huntu, soma hiuskoriste ja klassiset helmikorvakorut, nekin kaikki Aariasta.

 

Äidin puvun materiaaleja hyödynnettiin myös laukuissa, joita tehtiin kaksi, yksi äidille ja yksi morsiamelle.

Tämä hääpuku oli todellakin uniikki sanan kaikissa merkityksissä ja siihen nivoutui niin paljon tunnetta ja rakkautta. Onnenkyyneliä vuodatettiin puolin ja toisin kun puku alkoi sovituksissa muotoutua. Sain kulkea ihanan matkan äidin ja tyttären kanssa, kiitos siitä ja kiitos että sain toteuttaa taas yhden unelmien hääpuvun!

Vastaa