Ateljee Aarian ompelimo sijaitsee Helsingissä, Etelä-Haagassa. Olen erikoistunut hää- ja juhlapukeutumiseen, toteutan yksilöllisesti suunnitellut puvut mittatilauksena ja teen korjaus- ja muodistusompelua hää- ja juhlapukuihin.

 

Tavoitteenani on tehdä puvusta kantajansa näköinen, olipa puku alusta asti tekemäni tai valmiista muokattu. Ompelimosta löytyvät kaikki pukuun tarvittavat materiaalit, kattavasta tilauskangasmallistosta voit valita mieleisesi kankaat. Voit fiilistellä erilaisia koriste elementtejä ja sovitella asusteita. Jos toiveenasi on mittatilauspuku, suunnittelutapaamisessa luonnostelen ideoidesi pohjalta unelmiesi puvun, valitsemme siihen kankaat ja saat puvulle hinta-arvion. Jos pukusi kaipaa korjausta tai muuten vain ”sitä jotain”, olet tervetullut pukusi kanssa korjausarvioon. Voimme silloin yhdessä katsoa tarvittavat muutokset ja saa työstä hinta-arvion.

 

Ompelimon myymälästä löydät hääasusteita, hiuskoristeita, huntuja, boleroita, laukkuja, sukkanauhoja ym. Suurinosa asusteista on käsityönä Aariassa valmistettuja. Valikoimassa ovat myös alusvaatteet ja alushameet, sekä muita häätarvikkeita sateenvarjosta aina ihoteippiin.

 

Vaikka ovessa lukeekin hää- ja juhlapukuompelimo, teen myös muita ompelutöitä. Mittatilauksena voi syntyä vaikka kesämekko tai jakkupuku, korjausompelussa vaihtuvat vetoketjut ja lahkeet lyhenevät. Aivan kaikkiruokainen en kuitenkaan ole, nahat, turkikset ja sisustusompelutyöt jätän mielelläni muiden kolleegoiden ommeltavaksi. Myös miesten mittatilauspuvut syntyvät paremmin osaavien vaattureiden käsissä.

 

 

Lapsuuteni kasvoin ompelija äitini työpöydän alla, muotoillen tilkuista nukenvaatteita. Harrastuksesta tuli opiskelujen myötä ammatti ja ompelimo Ateljee Aaria syntyi. Erikoistuminen hääpukuihin kumpuaa rakkaudestani pukuhistoriaan, käsinompeluun ja kaikenlaisiin koristeisiin, olivatpa ne sitten helmiä, strasseja tai pitsiä. Ja hääpuvuissa yhdistyvät nämä kaikki elementit. Tapaan sanoa että minulla on unelmatyö kun pääsen toteuttamaan pikkutytön prinsessahaaveita joka päivä!

 

    

 

Se tunne minkä ”se oikea” hääpuku synnyttää. Katse peilissä kun morsian pukee hänelle tehdyn pukunsa ylleen, hymy, onnen kyyneleet, säteily. Tämä on minun tapani tuoda ripaus onnellisuutta maailmaan ja nautin joka hetkestä!

 

Ja vielä hieman faktoja…
– Valmistuin Hämeen ammattikorkeakoulusta vaatetusalan artenomiksi vuonna 2004
– Opintojen jälkeen työskentelin vaatealan maahantuontiyrityksissä tuotantoassistenttina ja suunnittelijana
– Ateljee Aarian ompelimo aloitti vuonna 2008
– Vuosittain minut voi tavata häämessuilla ja muissa tapahtumissa, kannattaa lukea ajankohtaiset kuulumiset blogista
– Rakastan vintagea, britti dekkareita ja kissoja!

 

Onko se vasta ideanpoikanen, selkeä visio, vai valmis puku josta haluat muokata oman näköisesi?
Näistä linkeistä pääset sukeltamaan syvemmälle mittatilauspukujen maailmaan.